Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

3000 kilo coke en 11 miljoen cash gevonden in boerderij De Kwakel

Er is een flinke vondst gedaan in Narcostaat Nederland. In een boerderij werd afgelopen donderdag 3000 kilo coke, een enorme stapel cash en nog eens een hele lading luxeproducten opgevist.

3000 kilo coke en 11 miljoen cash gevonden in boerderij De Kwakel

Hoewel het huis van buitenaf versierd was met Nederlandse vlaggetjes, kwam de politie binnen ‘alles wat je je uit films en series over de Zuid-Amerikaanse drugswereld voorstelt’ tegen. Zo hingen er posters van The Godfather aan de wand, lagen er her en der dure flessen wijn van 1.000 euro per stuk, en stond er in de garage een oldtimer. Pronkstuk was een boek over bokslegende Muhammed Ali met een formaat van 1 bij 1 meter en een prijskaart van maar liefst 12.500 euro.

De waarde van al die luxeproducten is uiteraard een lachertje vergeleken met de drugs en de stapels cash die de agenten tegenkwamen. “Dit is zonder twijfel een van de grootste drugsvangsten van de Amsterdamse politie”, meldde een woordvoerder. De woning was dan ook tot de nok toe gevuld met cocaïne, zoveel dat zelfs de langer arm der wet, die met acht man de woning betreden, enorm verrast was. Er werden meteen 17 extra agenten opgetrommeld. “En we moesten meteen bewaking regelen, want er lag voor 200 miljoen euro aan waarde in dat huis.”

Aanhoudingen

Op het huis stond niemand ingeschreven, maar de politie heeft wel twee arrestaties verricht. Een 54-jarige man die zich in de woning bevond en een medeverdachte die in Aalsmeer uit zijn auto werd geplukt. De politie verwacht dat er nog weleens wat extra arrestaties bij kunnen komen.

Misdaad
  • Politie