doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

John McAfee dood aangetroffen in Spaanse cel

Virusbestrijder John McAfee is dood aangetroffen in zijn cel in Barcelona. De 75-jarige zat daar vast voor onder andere belastingontduiking.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-60fff2e5c6dee img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fff2e5c6dee img{#fig-60fff2e5c6dee img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-60fff2e5c6dee img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fff2e5c6dee img{#fig-60fff2e5c6dee img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-60fff2e5c6dee img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fff2e5c6dee img{#fig-60fff2e5c6dee img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-60fff2e5c6dee img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fff2e5c6dee img{#fig-60fff2e5c6dee img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}John McAfee dood aangetroffen in Spaanse cel

McAfee, die zijn centen verdiende met het naar hem vernoemde antivirusbedrijf McAfee, zou hoogstwaarschijnlijk uitgeleverd worden aan de VS. Gisteren hakten Spaanse rechters daarover de knoop door en keurden ze de uitlevering goed. Enkele uren later werd hij dood in zijn cel aangetroffen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

McAfee kon in Amerika een fikse celstraf verwachten. De Amerikaanse justitie verdacht de antiviruspionier naast belastingontduiking ook van fraude en witwassen. John zou onder meer de prijs van cryptomunten kunstmatig opgedreven hebben. Hiermee schijnt hij bakken met geld verdiend te hebben, terwijl beleggers met de gebakken peren achterbleven. Een doelbewuste overtreding van de wet, stelt de Amerikaanse aanklager.

Zelfmoord

Volgens justitie in de regio Catalonië wijst alles op zelfdoding. McAfee, die op zijn vijftiende meemaakte dat zijn vader zelfmoord pleegde, gaf eerder toe dat hij overwogen had om een einde aan zijn leven te maken. De excentrieke multimiljonair ging echter in therapie en maakte tevens een einde aan zijn jarenlange relatie met drank. De afgelopen twee decennia zou hij geen druppel alcohol meer hebben gedronken.

De laatste jaren begon McAfee te vermoeden dat de Amerikaanse overheid hem uit de weg wilde ruimen. Volgens hem zouden alle beschuldigingen van belastingontduiking politiek gemotiveerd zijn, omdat de virusbestrijder meerdere grepen deed naar het presidentschap en daarbij beloofde de fiscus aan te pakken.

In 2019 tweette McAfee zelfs dat hij zich zorgen maakte dat de overheid hem om zeep wilde helpen. Volgens hem zouden ze zijn dood proberen te verbergen door te zeggen dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Hij liet daarnaast een tatoeage zetten met de tekst $whackd (vermoord) op zijn arm. “Als ik zelfmoord pleeg, heb ik dat niet gedaan. Dan ben ik vermoord, check m’n rechterarm.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws