Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Opvallende feiten over Noord-Macedonië: van Peniskapsel tot WK-record

Noord-Macedonië mag dan niet de meest imposante tegenstander zijn, maar misschien wel de meest opmerkelijke. We zetten de feiten voor je op een rijtje.

Opvallende feiten over Noord-Macedonië: van Peniskapsel tot WK-record

Hoewel de wedstrijd van vanavond weinig impact zal hebben op de rest van het EK, kunnen we toch uitkijken naar hopelijk een mooie wedstrijd. Of er ook een dikke overwinning in zit, dat valt misschien nog wel te betwisten, want Noord-Macedonië kan flink van zich afbijten. Zo wisten ze in maart van dit jaar de Duitsers nog met een 1-2 overwinning voor schut te zetten. Een hele prestatie, maar eentje die in het niet valt bij hun uitwedstrijd tegen Liechtenstein bij het WK van 1998, toen ze het record voor grootste zege in de kwalificatie pakten door de Liechtensteiners met 1-11 compleet van het veld te vegen.

Topscoorder van de ploeg is uiteraard de 37-jarige spits Goran Pandev, die in 2010 met Inter Milan - destijds zij aan zij met Wesley Sneijder - de Champions League bokaal binnen wist te slepen (en zo ongeveer elke andere prijs die in Italië te winnen was). Pandev is overigens niet alleen bekend om zijn overwinningen in Italië, maar ook vanwege zijn opvallende kapsel. Er vormt zich namelijk een nogal onfortuinlijke vorm op het hoofd van de kalende spits.

Dat noemen we nou een kutkapsel.

Voor de rest speelt zowel Nederland als Noord-Macedonië vanavond voor spek en bonen, maar dat betekent niet dat het een slechte pot hoeft te worden. Wij gaan er in ieder geval even goed voor zitten.

Sport
  • Pro Shots