Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Seksueel overschrijdend gedrag door Ruinerwold-vader is bewijsbaar, maar OM seponeert

De aangifte tegen de vader van het gezin uit Ruinerwold wordt geseponeerd door het Openbaar Ministerie. Het ging om seksueel overschrijdend gedrag tegen in ieder geval één van de kinderen.

Seksueel overschrijdend gedrag door Ruinerwold-vader is bewijsbaar, maar OM seponeert

Gerrit Jan van D., de 68-jarige vader van het Ruinerwold-gezin, hoeft niet opnieuw voor de rechtbank te verschijnen. Nadat hij eerder dit jaar beschuldigd werd van seksueel overschrijdend gedrag binnen zijn gezin, werd de man uit huis geplaatst - hij woonde op dat moment in één huis met de jongste zes kinderen - en kreeg hij een contactverbod. Ondertussen werd er strafrechtelijke vervolging op touw gezet, maar dat blijkt nu niet door te gaan.

Het OM ziet strafvervolging niet als de beste oplossing. “Het OM is van oordeel dat de huidige situatie, waarbij de man ook de komende periode in een zorginstelling zit, de voorkeur heeft boven strafrechtelijke vervolging”, meldde het OM volgens het AD. “De vader krijgt passende zorg, terwijl de jongvolwassen kinderen ruimte krijgen voor hun verdere persoonlijke ontwikkeling.” Deze keuze betekent dat het contactverbod en gebiedsverbod wel komen te vervallen.

Bij de laatste rechtszaak tegen Gerrit-Jan van D. werd duidelijk dat hij niet in staat was om de beschuldigingen te begrijpen. De oorzaak daarvan was een beroerte die hij een paar jaar eerder kreeg. Uiteindelijk werd er een streep door het proces gezet.

Nieuws
  • BNNVARA