Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Schreeuwende Sylvana Simons vertrekt kwaad uit Tweede Kamer

Er was heel wat heisa in de Tweede Kamer gisternacht. Tijdens een confrontatie tussen Ferd Grapperhaus en Sylvana Simons liepen de spanningen zo hoog op dat het tot schreeuwen kwam, waarna Sylvana kwaad de zaal uitliep.

Schreeuwende Sylvana Simons vertrekt kwaad uit Tweede Kamer

Gisternacht kreeg Grapperhaus een draai om zijn oren van de BIJ1-voorvrouw tijdens een debat over de werkwijze van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Dat is een tak van justitie, geen officiële inlichtingendienst, die desondanks jarenlang gewone Nederlandse burgers stiekem in de gaten hield. De laatste tijd wordt er bovendien nogal geblunderd bij NCTV, dus Grapperhaus werd op het matje geroepen en kreeg kritiek van een aantal politici.

Eén van hen was Sylvana Simons, die zich flink kwaad maakte. Ze beschuldigde NCTV - het zou Sylvana niet zijn als ze dat niet deed - naast de standaard beschuldigingen ook van discriminatie, waarop een paar moties volgden. Eén daarvan, om de kamer meer inzicht en controle uit te laten oefenen op de NCTV, wees Grapperhaus af, want dat vond hij niet meer nodig.

Laaiend

Dat schoot bij Sylvana in het verkeerde keelgat, mede omdat kort daarvoor nog bleek dat er alweer een fout was gemaakt bij de NCTV. “De heer Azarkan haalde net nog een voorbeeld aan van iemand die zomaar thuis komt te zitten op basis van allerlei verdenkingen”, vertelde Sylvana. “Dit gaat wéér over mensenlevens. Dit grijpt weer in op het dagelijkse bestaan van mensen, op hun veiligheidsgevoel in het land waar zij wonen, werken en onderdeel van zijn!”

Daarna sprak ze de hele kamer aan, maar slaagde er niet in om haar hele betoog af te maken, want de microfoon ging uit en Sylvana haar mond werd gesnoerd. Dat maakte haar zo kwaad dat ze pardoes de zaal verliet, waardoor Grapperhaus stomverbaasd achterbleef.

Nieuws
  • Pro Shots