Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Holleeder-kroongetuige Peter La Serpe is al maanden spoorloos

‘Vieze Peter’ moet in de rechtszaal getuigen tijdens het hoger beroep van Willem Holleeder, maar het OM kan al maanden geen contact meer met hem krijgen.

Holleeder-kroongetuige Peter La Serpe is al maanden spoorloos

La Serpe, die in 2006 een deal sloot met justitie, is kroongetuige in liquidatieproces Passage. Hij verklaarde zelf meegewerkt te hebben aan de liquidatie van Kees Houtman en gaf onder andere informatie over de moord op Thomas Van der Bijl. In ruil voor zijn verklaringen werd de gevangenisstraf voor La Serpe gehalveerd. Van zestien naar acht jaar. La Serpe kreeg een nieuwe identiteit en uiteraard ook geld, maar tevreden over de deal was hij niet.

La Serpe uitte die ontevredenheid al tijdens het proces. “Ik doe niet meer mee met dit amateurtoneel,” sprak hij in 2010 tijdens een zitting in de justitiebunker. Hij voelde zich misbruikt en beschuldigde justitie ervan dat ze altijd zo omspringen met de personen met wie ze een deal sluiten. Eerst een getuige ‘leeg zuigen’ en daarna ‘zo goedkoop mogelijk dumpen’.

Wraak

Ligt het aan zijn ontevredenheid dat La Serpe niet meer op komt dagen? Volgens justitie zou het zomaar kunnen dat de crimineel geliquideerd is. Meerdere mensen koesteren ongetwijfeld wraakgevoelens tegenover La Serpe. Mede dankzij zijn verklaringen in het Passageproces zijn Jesse Remmers, Dino Soerel, Mohammed R. en Siegfried S. veroordeeld tot een levenslange celstraf. Het OM noemt de verdwijning ‘een raadsel’ en merken op dat ‘de mogelijkheid is dat hem iets is overkomen zonder dat daar weet van is.’