Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Het einde van het mondkapje is in zicht

De coronacijfers gaan ondertussen met zo’n rotvaart naar beneden dat het einde van onze minst favoriete gezichtsverwarmer weleens om de hoek zou kunnen zijn.

Het einde van het mondkapje is in zicht

Inmiddels dalen de cijfers zo hard dat we in Nederland langzaam maar zeker kunnen vergeten dat het coronavirus bestaat. IC-artsen kunnen langzaam maar zeker met vakantie gaan, na de groepsfase van het EK zit iedereen gewoon weer hutjemutje met een halve liter pils op het terras naar Oranje te staren en gaat men weer zonder handen te wassen naar het toilet. In Den Haag wordt bovendien al gesproken over het afschaffen van de meest iconische maatregel: het mondkapje.

Ongezond

In HP De Tijd houdt immunoloog dr. Carla Peeters zelfs een heel betoog om het mondkapje onmiddellijk af te doen, want volgens haar is die stoflap voor je mond ondertussen gevaarlijker dan het coronavirus zelf. Sommige merken mondkapjes bevatten kankerverwekkende rotzooi en al die afgedankte ééndagskapjes in de berm zijn ook geen gezicht en volgens Peeters bovendien behoorlijk slecht voor het milieu.

Versoepeling

Of het einde van het mondkapje ook echt aangekondigd gaat worden is nog niet helemaal zeker. 30 juni is het weer tijd voor een golf versoepelingen, wat betekent dat evenementen weer mogelijk zijn en je de huiskamer weer met (maximaal 8) vrienden mag vullen. Thuiswerken en het dragen van een mondkapje zijn nog twijfelgevallen.

Nieuws
  • HP De Tijd, volkskrant.nl
  • Pro Shots