Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Groningse politie rukt uit voor ‘voortvluchtige militair’ 

De Groningse politie rukte gisteravond uit naar begraafplaats Selwerderhof, in het noorden van de stad, nadat iemand meende daar de voortvluchtige militair Jürgen Conings te hebben gesignaleerd. Na een zoektocht in de omgeving van de begraafplaats, bleek het echter om een hikende Duitse man in outdoorkleding te gaan, dat meldt de politie Groningen West op Instagram.

Groningen West

"Soms komen er meldingen binnen waarbij we ons realiseren, dat als die melding klopt, we als politie een stevige uitdaging hebben en ook echt gevaar lopen', begint de politie het bericht op Instagram. Een tipgever melde namelijk in de omgeving van begraafplaats Selwerderhof de vermiste militair Conings te hebben gezien.

Overeenkomsten Conings

“Na een zoektocht in de buurt troffen we een man in de berm aan. Het bleek om een hikende man uit Duitsland te gaan.” De politie meldt dat de hiker qua uiterlijk zeker overeenkomsten had met Conings. “Zo droeg de man een volledige outdoor outfit met uitrusting.”

“We hebben hem uitgelegd dat zijn verschijning voor de nodige onrust zorgt. Hij was zich daar niet van bewust. En dus vervolgt deze man zijn route verder door Nederland. Wij zijn blij met oplettende burgers, maar ook opgelucht dat we hebben kunnen uitsluiten dat het de vermiste Conings was.”

Jürgen Conings

Ondertussen is het al bijna vier weken geleden dat de Belgische militair Jürgen Conings met een voorraad gestolen legerwapens spoorloos verdween. De Belgische militair liet een afscheidsbrief achter waarin hij zich beklaagde over de huidige stand van zaken met betrekking tot het coronavirus. Hij zou niet kunnen leven in ‘een maatschappij geregeerd door politici en virologen’.

Conings bedreigde eerder de viroloog Marc van Ranst via Facebook. De Belgische hoogleraar moest met zijn gezin in veiligheid gebracht worden. De militair wordt nog steeds gezocht, maar voor zover bekend ontbreekt momenteel ieder spoor van hem.

Misschien ook voor jou:
Update: Jürgen Conings plunderde rekening voor verdwijning, ex-vrouw krijgt bewaking
Nieuws
  • NU, Instagram
  • Instagram <a href="https://www.instagram.com/p/CP_yBCvt5jw/" target="_blank" rel="nofollow">Politie Groningen-West</a>