Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Advocaten kroongetuige Nabil B. wraken rechtbank

Het verhoor van kroongetuige Nabil B. loopt al langere tijd stroef. Nadat er vandaag een verzoek van zijn kant werd afgewezen, besloten B. en zijn advocaten de rechtbank te wraken.

Advocaten kroongetuige Nabil B. wraken rechtbank

Nabil B. ligt al enige tijd overhoop met het OM. Het Team Getuigen Bescherming zou niet voor genoeg beveiliging hebben gezorgd, waardoor B. zich zorgen maakt over de veiligheid van zijn vriendin. Nadat hij meerdere keren aangegeven had dat de beveiliging naar zijn smaak onvoldoende was, trok de kroongetuige zich eind mei terug, waardoor hij sinds de 26e niet meer tijdens zittingen is op komen dagen.

Vanochtend zat Nabil B. echter weer in de rechtszaal, want in de zaak rond de moord op Hakim Changachi, die vandaag behandeld werd, is B. zelf ook verdachte. Inhoudelijk kwam men echter niet ver, want na korte tijd brak er chaos uit.

Medische problemen

B. klaagde dat hij wegens medische problemen niet kan getuigen. Wat er precies aan de hand is, wil B. niet in de rechtszaal prijsgeven uit zorgen voor zijn privacy, maar hij en zijn advocaten boden wel aan om het achter gesloten deuren te vertellen. De rechtbank wees het verzoek van de verdediging echter af, want volgens hen zou de verklaring over de toestand van B. ook van belang kunnen zijn voor de andere verdachten.

Dat wees volgens de advocaten van B. op partijdigheid, want Ridouan Taghi zou op een zeker moment wel de kans gehad hebben om achter gesloten deuren zijn persoonlijke omstandigheden toe te lichten. Nabil B. kreeg die kans niet. In plaats daarvan gaf de rechtbank hem twee opties: of nu in het openbaar verklaren, of op een later tijdstip. De kroongetuige en zijn advocaten waren het er niet mee eens en besloten daarom over te gaan tot wraking.

Misdaad
  • crime-nieuws.nl, telegraaf.nl
  • Bruno Press