Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johan Derksen hoopt dat Oranje blijft boycotten: ‘gehersenspoeld door mediatraining’

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen warmen zich op voor De Oranjezomer, die uiteraard begint met de avonturen van Oranje op het EK. Daar komen voor de mannen van VI geen interviews bij kijken, want het elftal boycot hen nog steeds. En dat is maar goed ook, volgens Johan Derksen.

Johan Derksen hoopt dat Oranje blijft boycotten: ‘gehersenspoeld door mediatraining’

“Ik hoop dat ze die boycot volhouden tot mijn contractduur afloopt”, vertelde de voetbalanalist in aanloop naar De Oranjezomer bij het radiopragramma 1 op 1. De kans dat die boycot blijft, is aannemelijk, want Derksen is er immers de aanleiding van. De boycot werd opgezet naar aanleiding van een uitzending waarin hij een grap maakte over Akwasi en Zwarte Piet. Kort daarna maakte het elftal een statement waarin duidelijk werd gemaakt dat ze nooit meer een interview met iemand voor het programma zouden houden.

Dat kan Derksen niet schelen: “Ik zie die persconferenties na afloop van die wedstrijdjes en dan komen die spelers in beeld en er is er niet één die iets zinnigs te melden heeft. Ze zitten maar wat te murmelen of ze kunnen geen vijf woorden achter elkaar zeggen of ze worden gehersenspoeld door degene die mediatraining geeft”, vertelde de presentator. “Ik heb geen enkele behoefte om met welke voetballer dan ook te communiceren want er is er niet één die een interessant standpunt naar voren brengt.”

De analist benadrukte daarna nog eens dat hij zelf sowieso zal stoppen na het volgende seizoen, dus veel interviews met hem aan tafel zitten er ook niet meer in. Of er daarna een einde aan de boycot komt, is onduidelijk.

Sport
  • Bruno Press