Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

KNVB ziedend vanwege Jumbo en Snollebollekes

De KNVB wordt niet zo blij van Jumbo’s Snollebollekes-reclame en dat is nog zacht uitgedrukt. De Nederlandse voetbalbond vindt de reclame namelijk veel te ‘oranje’.

KNVB ziedend vanwege Jumbo en Snollebollekes

Nieuws over de woede van de KNVB verscheen vanochtend vroeg in De Telegraaf. Zij publiceerden informatie over een brief met klachten die de voetbalbond aan de deur van de supermarkt heeft gespijkerd. Daarin wordt onder andere geklaagd over ‘gebruikmaking van de Oranjekoorts, een Oranjebus, Oranjeparades en het in beeld brengen van de Oranjecamping’, en dat zijn dingen die de KNVB zelf organiseert, nouja, op de koorts na dan.

Oranjekoorts krijgen we overigens niet van dit bericht, meer een soort Oranjemisselijkheid. Zeker als we lezen dat de KNVB ook nog problemen heeft met het nummer Links Rechts - nota bene een liedje van Snollebollekes zelf - omdat het sinds 2017 het ‘lijflied’ van de Oranje Leeuwinnen is.

Waarom? Wij weten het ook niet, maar op de website van de KNVB wordt wel vrolijk getoeterd over hun samenwerking met een zekere blauwe tweeletterige supermarktketen, die geheel toevallig ook domeinpartner van de OranjeLeeuwinnen en OranjeFans is. Of dat er ook daadwerkelijk iets mee te maken heeft? We kunnen alleen maar gissen.

Bizar
  • KNVB, telegraaf.nl
  • Jumbo