Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

23-jarige aangehouden voor dodelijke steekpartij Hoogkerk

Zondagmiddag werd een minderjarige jongen neergestoken bij de Albert Heijn aan de Zuiderweg in Hoogkerk. Het slachtoffer werd een tijd lang gereanimeerd, maar is desondanks aan zijn verwondingen overleden. Inmiddels heeft de politie één verdachte aangehouden.

23-jarige aangehouden voor dodelijke steekpartij Hoogkerk

Volgens een woordvoerder van de politie komt de verdachte uit de stad Gronignen. Uit het eerste onderzoek zou blijken dat de verdachte en het slachtoffer elkaar niet kenden. Verder onderzoek is in volle gang.

‘Bel de politie en de ambulance, ik ga steken!’

De aanval vond gistermiddag rond 14.50 plaats. Op dat moment waren er meerdere mensen aanwezig die het ongeval beschreven aan De Telegraaf. Het slachtoffer zou volgens hen een 14-jarige bewoner van het dorp zijn. Eén van de getuigen verklaarde dat het om een stomme ruzie zou gaan. Volgens een ander kondigde de verdachte zijn aanval eerst aan: “De steker zou eerst nog naar de servicebalie gelopen zijn en hij riep iets als ’bel de politie en de ambulance, ik ga steken’. Daarna kwam de aanval. Bizar.”

Koen Schuiling, de burgemeester van Groningen kwam ook nog met een reactie: “Wat zich in Hoogkerk heeft afgespeeld is een schokkend en tragisch incident. Hierbij wil ik mijn medeleven overbrengen aan de nabestaanden en bekenden van het slachtoffer. Er zijn natuurlijk nog veel vragen, maar het bericht dat zo’n jong leven op deze manier eindigt, is afschuwelijk. Daar zijn nauwelijks woorden voor te vinden.”

Misdaad
  • Pro Shots