Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dion Graus opnieuw beschuldigd van seksuele intimidatie

De PVV'er zou een voormalig medewerkster hebben gedwongen tot 'heel veel ernstige dingen'.

Dion Graus

Volgens NRC heeft PVV-Tweede Kamerlid Dion Graus zich schuldig gemaakt aan seksuele intimidatie en machtsmisbruik. Een voormalig medewerkster van de PVV-fractie zegt dat Graus haar heeft gedwongen tot 'heel veel ernstige dingen', meldt de krant.

Seksuele intimidatie

De jonge vrouw stapte in februari dit jaar naar toenmalig Kamervoorzitter Khadija Arib en een vertrouwenspersoon van de Tweede Kamer om haar beklag te doen over Dion Graus. Ze vertelde dat ze het Kamerlid moest vergezellen op werkbezoeken en tijdens etentjes. Hierbij zou hij haar alcohol hebben laten drinken, terwijl ze dit niet wilde. Ook zegt ze dat de PVV'er haar tegen haar zin in heeft gedwongen tot 'heel veel ernstige dingen'. Toen ze Graus uiteindelijk af had gewezen, kon hij hier maar moeilijk mee omgaan. Het Kamerlid zou de voormalig fractiemedewerker toen zijn gaan stalken.

Volgens NRC heeft Arib hierop Graus de toegang tot het gebouw van de Tweede Kamer ontzegd. De PVV'er was alleen bij stemmingen welkom. Toen Vera Bergkamp Arib opvolgde als voorzitter van de Kamer, was Graus weer welkom. Aan de andere kant ontkent Graus deze beschuldigingen. Hij spreekt zelfs van 'een complot' van een deel van de PVV-fractie tegen hem. Daarnaast weet hij niets van een ban uit de Tweede Kamer. "Dat kan en mag niet eens", laat hij weten aan RTL Nieuws.

Onderzoek

Het is niet de eerste keer dat Graus wordt beschuldigd van seksuele intimidatie. Zijn ex-vrouw beschuldigde hem eerder dit jaar van aanzetten tot seks met particuliere beveiligers, waarop de Rijksrecherche bekendmaakte een onderzoek te starten naar de PVV'er. Dit was dan ook het moment dat de fractiemedewerkster besloot met Arib en de vertrouwenspersoon te gaan praten. Langer geleden werd het Kamerlid ook al beschuldigd van mishandeling, ditmaal door een andere ex-vrouw.

Nieuws
  • RTL Nieuws
  • BrunoPress