Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Thierry Baudet wil 'Forumland' voor aanhangers FvD

Klinkt als een soort attractiepark, maar dat is het niet.

Thierry Baudet

Thierry Baudet is weer met een bijzonder idee op de proppen gekomen. De Forum voor Democatie-voorman wil namelijk een 'Forumland' creëren, speciaal voor zijn aanhangers. Een soort eigen natie, volledig vanuit de ideologieën van de partij.

Eigen natie

Als het aan Thierry Baudet ligt, wordt 'Forumland' binnenkort realiteit. Klinkt als een soort attractiepark, maar dat is het niet. Het idee van de FvD-voorman gaat nog wel een stukkie verder dan alleen fun and games. Forumland is namelijk een eigen gesloten (virtuele) samenleving voor aanhangers van de politieke partij. Een soort natie voor alle FvD-leden, dat is het idee. Compleet met een eigen digitale munt voor een eigen betalingssysteem, een speciaal onderwijssysteem, eigen woningbouwverenigingen en een week- of dagblad.

En ben je nog op zoek naar een mooi vrouwtje? Ook daar heeft Baudet aan gedacht. Zo wil hij namelijk een datingapp voor mede-Forumstemmers ontwikkelen.

Biertje met een mede-Forummer

Wanneer dit Forumland realiteit wordt? Dat is nog onbekend. Vooralsnog moet je het doen met de Forum-app. Ook hier heeft Baudet wilde plannen mee. Volgens de FvD-voorman kan deze app meerdere functies krijgen, zoals een marktplaats of vacaturebank voor Forum-stemmers. Daarnaast heeft de politicus het idee om Forum-vriendelijke cafés en locaties met elkaar uit te wisselen, zodat je gezellig een pilsje kan doen met een mede-Forummer.

"Wij zijn een land, wij zijn Forumland. Misschien geen territoriaal land, maar een virtueel land", weet Baudet te vertellen in zijn YouTube-serie Het Forum. "Daar kun je vakantiehuisjes boeken en je kunt op een kaart kijken waar FvD'ers een café hebben. Dan gaan we daar een borrel drinken. Alle aspecten van het leven kun je plakken op die app."

Nieuws
  • Metro, AD
  • BrunoPress