Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Meer dan de helft van Nederland wil weer 130 op de snelweg

Ruim 52% van de bevolking vindt dat het gaspedaal best wat dieper ingedrukt mag worden als we over de snelweg sjezen.

Meer dan de helft van Nederland wil weer 130 op de snelweg

Nederland bestaat voor ongeveer 48% uit rechterbaanrijders. Die hebben het sinds de beperking van de maximumsnelheid tot 100 kilometer per uur een stuk meer naar hun zin op de snelweg, maar hun linkerbaanliefhebbende landgenoten zitten ondertussen ziedend achter het stuur. Die kunnen niet wachten tot klokslag 19.00 de poorten naar de hemel weer opengaan en eindelijk de 130 aangetikt kan worden op de snelheidsmeter. Die laatste groep is volgens onderzoek van het CBS met 52% in de meerderheid.

Niet heel verbazingwekkend, vindt Peter Staal, directeur van de KNAC: “Dat willen wij altijd al, want wij zijn een club van autoliefhebbers die daar waar het kan hard willen rijden. Liever 130 dan 120 km/u, want snelheid is onderdeel van plezierig autorijden.”

Duitsland

Ondertussen begint het te lijken alsof onze oosterburen ook minder vaart gaan maken op de Autobahn. De Raad voor de Verkeersveiligheid wil ook daar een snelheidslimiet invoeren, maar wel een hogere dan 100 km/u. De Duitsers moeten immers nog even afkicken van hun liefde voor het gaspedaal, dus zij leggen de lat waarschijnlijk gewoon op 130.

Nieuws
  • telegraaf.nl, ad.nl
  • Pro Shots