Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

11 jaar celstraf voor Rico de Chileen

Terwijl Ridouan T. bij het Marengoproces nog even in de rechtbank moet blijven zitten, verhuist zijn makker Rico naar de bajes.

11 jaar celstraf voor Rico de Chileen

De belangrijkste uitspraak van het Eris-proces werd vandaag gedaan in de extra beveiligde rechtbank bij Schiphol. Daar werd de 47-jarige Rico R., beter bekend als 'Rico de Chileen’, veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf voor het leiden van een criminele organisatie.

Eerder werd hij volgens NH Nieuws in Duitsland ook al tot elf jaar gevangenisstraf veroordeeld. Daarvan zat hij er zes uit, voordat hij in Nederland weer het criminele milieu in dook. Daar zou hij onder andere verantwoordelijk geweest zijn voor het organiseren van witwassing en verschillende liquidaties.

R., die volgens de rechtbank onder andere samenwerkte met Ridouan T., werd ook beschuldigd van wapenbezit en het deel uitmaken van een bende die handelde in cocaïne. Daarvan werd hij vrijgesproken, wegens een gebrek aan bewijs. Daarnaast kreeg hij strafvermindering omdat de zaak al sinds 2017 aan de gang is. In totaal werd er daarom drie jaar van de door het OM geëiste veertien jaar celstraf afgehakt.

Misdaad
  • NOS
  • Pro Shots