Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Deense journaliste gaat van bil tijdens reportage

Eens in de zoveel tijd delen we een internetklassieker. Een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het lezen nog een keer de moeite waard is. Met vandaag, uit mei van 2021: een hardwerkende journalist.

Deense journaliste gaat van bil tijdens reportage

Zien we in Nederland nog weleens echte serieuze onderzoeksjournalistiek? In Denemarken in ieder geval wel, waar journalisten zich helemaal onderdompelen in hun onderzoeksgebied, ook als dat een seksclub is.

De 26-jarige Louise Fischer schroomt niet om haar handen vuil te maken aan een stevig potje ‘onderzoeksjournalistiek’.

De Deense medewerkster van Radio4 maakte dat duidelijk toen ze langsging bij een club voor swingers om een reportage te maken. Ze zou daar alleen een paar minuten langsgaan om even te kletsen met de koppels, maar in de uitgezonden audio is een heel ander soort geklets te horen (echte actie vanaf 01:20).

Geen spijt

Achteraf liet Fisher weten dat ze weinig berouw heeft van de ‘participatiejournalistiek’. Volgens haar is het nou eenmaal part of the job. Overigens was ‘the job’ slechts een interview van een paar minuten, terwijl de verslaggeefster uiteindelijk meerdere uren op locatie aan het werk ging. Dat is pas echte toewijding.

Bizar
  • Twitter
  • Facebook