Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

D66 wordt niet vrolijk van ‘nieuw leiderschap’ Sigrid Kaag

De achterban van Sigrid wordt nou niet echt enthousiast van hun nieuwe kopstuk. Ze willen weleens wat concrete invulling van dat beloofde ‘nieuwe leiderschap’ zien, want voorlopig ligt het allemaal nog veel te dicht bij de politiek van Mark Rutte.

D66 wordt niet vrolijk van ‘nieuw leiderschap’ Sigrid Kaag

De stijl van Rutte, dat ziet men bij D66 nou juist als iets waar ondertussen wel een einde aan mag komen. Dat belichaamde Kaag ook toen ze op een gegeven moment met de uitspraak ‘our ways part here’ kwam, maar een paar weken later zat ze alweer vrolijk met de voorman van de VVD en de zoveelste verkenner aan tafel om hun beleidsplan uit te broeden. Dat werd uiteraard niet gewaardeerd door de D66-achterban, die via een manifest om uitleg van Kaag vragen.

“De menselijke maat moet terug en we zetten grote vraagtekens of het boegbeeld van de oude bestuursstijl, Mark Rutte, de aangewezen persoon is om leiding te geven aan deze verandering”, vertelde Venita Dada-Anthonij, die het manifest leven inblies, weten in een verklaring. “Het lijdt geen twijfel dat Rutte als leider van de kabinetten van de afgelopen 10 jaar de meeste blaam treft, ook al deden bewindspersonen van verschillende partijen, waaronder D66 hier ook aan mee.”

Daar kwamen nog wat leugens van Kaag over contact tussen de Nederlandse ambassadeur in Tel Aviv met de nabestaanden van het Israëlische terreurslachtoffer Rina Shnerb en al snel was het vertrouwen in de nieuwe partijleider aan het slinken. Met het manifest voor nieuw leiderschap hopen de leden daar weer een draai aan te geven.

Nieuws
  • nu.nl, telegraaf.nl
  • Pro Shots