Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vieze spelletjes in Barcelona: voorzitter Laporta verzint ziekenhuisopname Ronald Koeman

Tijdens een persmoment op vrijdagmiddag maakte FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta bekend dat Ronald Koeman met spoed opgenomen zou zijn in het ziekenhuis. De aanleiding: een hevige angstaanval. Onzin, aldus zaakwaarnemer Rob Janssen. Koeman zit volgens hem kiplekker in het vliegtuig naar Nederland voor een familiebezoekje.

FC Barcelona

Van een spoedopname is dan ook absoluut geen sprake, zegt Jansen. Ja, Koeman heeft een bezoek gebracht aan het ziekenhuis. Echter ging dat om een check-up. Iets dat standaard elke drie maanden gebeurt sinds de coach van Blaugrana een jaar geleden een hartoperatie onderging.

Middenin de onderhandelingen

Waarom Laporta dan deze lulkoek de wereld in slingerde? Mogelijk om de trainer in diskrediet te brengen. Koeman en FC Barcelona zijn op dit moment vol in onderhandeling over hun gezamenlijke toekomst. In principe heeft de Nederlander nog een contract tot de zomer van 2023. Toch heeft Laporta naar verluidt enkele andere trainers op het oog. Koeman is immers door zijn voorganger en rivaal Josep Bartomeu gehaald en Laporta zou veel liever zelf iemand naar voren schuiven.

Joan Laporta over de onderhandelingen met Ronald Koeman: "We zijn eerlijk en open naar elkaar, en dat is goed. Maar hij is een coach die wij niet gehaald hebben: hij zat hier al, dus de gesprekken zijn nodig om te kijken of we dezelfde kant op willen gaan.”

Vieze spelletjes

'Alles is geoorloofd', lijkt inmiddels het devies bij die onderhandelingen. De misinformatie omtrent de spoedopname heeft namelijk niet alleen voor de nodige schrik gezorgd bij vrienden en dierbaren, ook Koemans professionele reputatie loopt mogelijk een flinke deuk op. Kortom, Catalonië lijkt het toneel te zijn van een reeks vieze spelletjes.

Of de voormalig coach van het Nederlands elftal en de kersverse clubvoorzitter er uiteindelijk uit zullen komen? Deze streek van Laporta maakt het er in ieder geval niet makkelijker op. Koeman lijkt vooralsnog genoegen te moeten nemen met een plek in de wachtkamer, terwijl zijn club in gesprek gaat met potentiële opvolgers.

Nieuws
  • Telegraaf
  • Pro Shots