Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johan Derksen stopt volgend jaar met televisie

Wat Johan Derksen betreft is het einde verhaal voor Veronica Inside. Volgend jaar neemt hij voorgoed afscheid van het programma.

Johan Derksen stopt volgend jaar met televisie

Tegenslag voor de VI-liefhebbers onder ons: de Runner-up voor onze Man van het Jaar 2020, Johan Derksen, gooit na de zomer van 2022 de handdoek in de ring. Hij is klaar met de televisie, klaar met praten over voetbal en klaar met herkend worden op straat. Dat schrijft AD, op basis van de biografie van Derksen die, vrijdag in de winkel ligt.

Nieuw format

Johan geeft in het interview aan dat hij de televisiewereld niet gaat missen. “Ik doe al 24 jaar hetzelfde kunstje, maar het gaat me tegenstaan. Ik betrap mezelf erop dat het steeds meer op de automatische piloot gaat”, deelt de voetbalanalist. Toen er door corona geen voetbal was, hebben ze het tijdens Veronice Inside gehad over de actualiteit van de dag. Dit format zag Johan wel zitten, en zelfs de directie van Talpa had hier oren naar. Johan: “Ik ben wel een beetje klaar met dat geouwehoer over Messi en Maradona. Alles wat gebeurt, is voorspelbaar.”

Toch kon Johan niet rekenen op de steun van zijn collega’s van Veronica Inside. In het interview deelt hij zijn ongezouten mening over de andere heren. “René van der Gijp vond vijf avonden te veel en Wilfred Genee vond plotseling dat radioshowtje zo leuk. Ik vind het weerzinwekkend wat ze daar doen. Met ongelooflijke kutmuziek, Boulevard-achtige onderwerpjes en twee volwassen mensen die twee uur lang om Wilfred zitten te lachen. Maar goed, dat is zijn keus. Maar dan wordt het voor mij tijd om te stoppen. Ik heb geen zin meer om door te kabbelen.”

Geschoren

Nu het einde van zijn carrière eraan zit te komen, heeft hij er ook wel genoeg van om herkend te worden op straat. Naar eigen zeggen haalt Johan zelfs zijn iconische snor eraf om maar met rust gelaten te worden. Als hij dat soort dingen begint te zeggen, dan weet je dat het serieus is.

Entertainment
  • Pro Shots