Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Arts amputeert per ongeluk verkeerde been bij patiënt

Een 82-jarige man uit Oostenrijk heeft geen poot meer om op te staan, nadat zijn arts per ongeluk het verkeerde ledemaat heeft geamputeerd.

Arts amputeert per ongeluk verkeerde been bij patiënt

In de Oostenrijkse Freistadt-kliniek hebben ze hun zaakjes niet helemaal op orde. Een oudere patiënt met meerdere ziektes werd daar de afdeling chirurgie binnengeschoven om zijn linkerbeen, dat vanwege alle medische problemen niet meer te redden was, te laten amputeren.

Na het nodige hak- en snijwerk en een paar dagen rust leek het alsof de oude baas veilig naar huis terug kon keren, maar tot de verbazing van al het ziekenhuispersoneel stapte hij - letterlijk - met zijn verkeerde been uit bed. Wat bleek: het rechterbeen was per ongeluk afgezet, wat de man volgens de vele medische problemen niet in de gaten had.

Toen eenmaal duidelijk was dat de patiënt door zijn arts op het verkeerde been was gezet, bood het ziekenhuis ‘oprecht excuses’ aan voor het ongeluk. De man moet nu eerst nog door een stevige dosis psychiatrische hulp heen om bij te komen van het ongeval, waarna ook nog eens zijn andere been geamputeerd moet worden. Het zal naar alle waarschijnlijkheid nog wel even duren voordat hij weer op de been is.

Bizar
  • nu.nl
  • iStock