doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Politie was verdachte cold case Els Slurink al een jaar op het spoor

Begin dit jaar werd de 24 jaar oude cold case-zaak van de Groningse Els Slurink opnieuw aan de aandacht gebracht. 150 tips en twee weken later werd er een verdachte in de kraag gevat, maar die had de politie al veel langer in de gaten.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-60cdc0a1abab5 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60cdc0a1abab5 img{#fig-60cdc0a1abab5 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-60cdc0a1abab5 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60cdc0a1abab5 img{#fig-60cdc0a1abab5 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-60cdc0a1abab5 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60cdc0a1abab5 img{#fig-60cdc0a1abab5 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-60cdc0a1abab5 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60cdc0a1abab5 img{#fig-60cdc0a1abab5 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Politie was verdachte cold case Els Slurink al een jaar op het spoor

In Groningen begon vandaag met een openbare zitting het strafproces tegen de 44-jarige Jahangir A. Hij wordt beschuldigd van de moord op Els Slurink, die op 20 maart 1997 in haar appartement om het leven werd gebracht.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Drie rechters uit Zwolle vormen de rechtbank, omdat een medewerker uit Groningen zelf in het dossier voorkomt. Waarom weet men niet, maar het is reden genoeg om de zaak over te dragen aan de rechters uit Overijssel. Zij hoorden vandaag de eerste verklaringen van de verdachte aan.

DNA-match

De naam Jahangir A. kwam naar boven toen agenten kortgeleden een DNA-spoor van de verdachte tegenkwamen onder de nagel van Slurink. Het is volgens justitie geen doorslaggevend bewijs, maar genoeg om de verdachte voorlopig vast te houden. ”Die match was geen eindpunt, maar een nieuw startpunt’’, verklaarde de Officier van Justitie. Bovendien vreest justitie dat A., die zijn geld verdient met hennepteelt, op de vlucht slaat zodra hij op vrije voeten komt.

De advocaat van A., Job Knoester, is het niet met de eisen eens. Volgens hem is het bewijs gebrekkig en onvoldoende om zijn cliënt vast te houden. Hij meldde dat het DNA onder de hand van Slurink een mengspoor is, en niet zeker van de verdachte afkomstig is. Ook was er verder geen spoort van A. te vinden in de flat: “Er zijn honderd vingerafdrukken aangetroffen. Nergens één van de verdachte, wat je dan zou verwachten."

Voorlopig vast

De rechtbank oordeelde desondanks dat de hechtenis van A. voorlopig doorgezet wordt. “Dat de verdachte vast moet blijven zitten, betekent niet dat wij vinden dat er voldoende bewijs van schuld is”, verklaarden zij daarbij.

A. bleek ook een broer te hebben die in Groningen woont. Zijn DNA moet van de rechtbank ook onderzocht worden.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws