doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Bill en Melinda Gates gaan scheiden

Na 27 jaar huwelijk gaan de Microsoft-miljardair en zijn vrouw uit elkaar. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Bill en Melinda Gates gaan scheiden

Het blijkt maar weer: liefde is niet te koop. Als zelfs de 146 miljard dollar aan vermogen van Bill Gates niet genoeg is om een huwelijk in stand te houden, dan kan niemand het financieren. Nouja, er zijn natuurlijk nog twee mensen met meer geld dan de Microsoft-oprichter, maar die bevestigen het vermoeden eigenlijk alleen maar. Jeff Bezos, de man met de volste portemonnee op aarde, raakte zijn Mackenzie twee jaar geleden kwijt aan een docent, die ongetwijfeld een iets lager inkomen heeft dan het Amazon-hoofd. Alleen Elon Musk heeft nog een partner aan zijn zij, maar hij heeft op zijn 49e ook al twee huwelijken en meerdere vriendinnetjes versleten, dus dat zet de zaak van de superrijken geen kracht bij.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Verklaring

Het nieuws van de scheiding brak door via Twitter, waarop zowel Bill als Melinda een gezamenlijk statement plaatsten. Daarin meldden ze dat na veel denkwerk en geploeter toch een einde maken aan hun huwelijk. Alles wat overblijft van hun relatie is een drietal kinderen en de Bill & Melinda Gates Foundation.

Die laatste richtte het tweetal op in 2000, zes jaar nadat ze in het huwelijksbootje stapten. Inmiddels is het de een gigantisch filantropisch bedrijf geworden en ook een grote speler in de gezondheidszorg. Gates heeft sowieso graag een vinger in de pap als het om de zorgwereld gaat, aangezien hij in meerdere farmaceutische bedrijven heeft geïnvesteerd en ook actief meedoet aan de ontwikkeling van coronavaccins.

Enfin, voorlopig blijft die pandemie even links liggen en ligt de focus dus op het invullen van de scheidingspapieren. Heel veel zullen we er voorlopig niet meer over horen, want het stel vraagt voorlopig om ’ruimte en privacy’, zodat ze een start kunnen maken aan hun ‘nieuwe leven’.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws