doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Vader van Ruinerwold-gezin uit huis gezet

Het verhaal van het gezin uit Ruinerwold speelt nog steeds door. Nadat gisteren bekend werd gemaakt dat vader Gerrit Jan van D. werd aangeklaagd voor seksueel grensoverschijdend gedrag, blijkt nu dat hij door de gemeente uit huis is gezet.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Vader van Ruinerwold-gezin uit huis gezet

Het nieuws komt van RTV Drenthe. Volgens hen gaat het om een tijdelijk verbod van tien dagen dat op 28 april al is ingegaan. De gemeente Ermelo heeft het besluit om de vader uit huis te zetten gemaakt, omdat ze niet zeker zijn van de veiligheid van de andere gezinsleden. Terwijl dat wordt uitgezocht blijven de kinderen in de handen van de gemeente. Gerrit Jan van D. is overgeplaatst naar een zorginstelling.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Kortgeleden werd ook bekendgemaakt dat Van D. door één van de jongere kinderen is aangeklaagd voor seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het Openbaar Ministerie bevestigde de aanklacht, maar kon daar verder echter geen uitspraak over doen. "Zoals gebruikelijk in zedenzaken gaan we hier in dit stadium niet verder op in. Dit raakt de privacy van een gezin dat al volop in de schijnwerpers heeft gestaan”, vertelde een woordvoerder van de Oost-Nederlandse afdeling.

Niet vervolgd

Het vorige proces tegen Gerrit Jan van D. werd eerder dit jaar gestaakt. Vanwege een hersenbloeding is de inmiddels 68-jarige man niet meer in staat om de vervolging tegen hem te begrijpen, laat staan om zichzelf in de rechtszaal te gaan verdedigen. “Unfit to stand trial”, was het oordeel dat de voorzitter van de rechtbank van Assen over hem uitsprak. Zou Van D. wel vervolgd worden, dan levert dat een schending op van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws