doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Klaas Otto vrijgesproken van betrokkenheid bij mishandeling

Voormalig No Surrender-kopstuk Klaas Otto is afgelopen vrijdag vrijgesproken van betrokkenheid bij een mishandeling van een lid van de motorclub in mei 2016.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Klaas Otto vrijgesproken van betrokkenheid bij mishandeling

Dat er op 6 mei 2016 een lid van motorclub No Surrender werd mishandeld is klaar als een klontje. Het slachtoffer, Clement H., werd tijdens de begrafenis van het prominente clublid Janus de Visser in een auto gestopt, waarna hij met vier anderen naar een verlaten weg in het bos is gereden. Daar werd hij afgetuigd, waarbij hij een onder- en bovenbeen brak, net als zijn kaak en oogkas. Naar eigen zeggen verloor hij daarbij zijn bewustzijn. Toen hij eenmaal wakker werd, zou hij gedwongen zijn om te verklaren dat hij een motorongeluk had gehad. De rechter noemde het ongeval ‘zeer gewelddadig’ en bovendien ‘respectloos, omdat dit tijdens een begrafenis gebeurde’.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Medeplichtig

Otto kwam al snel in beeld als de opdrachtgever voor de mishandeling van H. Op camerabeelden was te zien dat hij voor de begrafenis, tijdens de mis in Bergen op Zoom, in gesprek ging met een aantal leden van de motorclub. Een liplezer die de beelden onder ogen kreeg, verklaarde dat Otto ‘zo gaan we het doen’ en ‘laten we het snel doen’ gezegd zou hebben, wat destijds als voldoende bewijs werd gezien om hem als mogelijke schuldige aan te wijzen voor het geven van de opdracht voor de mishandeling.

Eerder dit jaar kwam de officier van justitie echter terug op de aanklacht. Hij vond dat er simpelweg te weinig bewijs voor de betrokkenheid van Otto gevonden was. "Dat hij heeft geweten van de zware mishandeling wordt door mij niet betwijfeld”, zei de officier. “Maar ik ga hier niet lopen gissen.” De rechter was het met de opmerkingen van de officier van justitie eens en Otto werd vrijdag vrijgesproken van betrokkenheid bij de mishandeling. Drie mannen die de mishandeling hebben uitgevoerd, werden wel schuldig bevonden.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws