doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

‘Granaat’ gevonden tijdens wandeling blijkt seksspeeltje te zijn

Een wandelaar vlakbij het Duitse Passau schrok zich de pleuris toen-ie een explosief vond in het bos. Tenminste, hij dacht dat het om een explosief ging…
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
‘Granaat’ gevonden tijdens wandeling blijkt seksspeeltje te zijn

Het zal je maar overkomen. Met je goede voornemens ga je om zes uur de deur uit voor een rondje hardlopen om die extra coronakilo’s kwijt te raken en vervolgens stap je bijna in een decennia-oud explosief. Het overkwam een Duitse jogger, die in het bos rond Passau een doorzichtige zak vond met daarin een hoop verdachte spullen, waaronder iets dat leek op een handgranaat. Nu komt het bij onze Oosterburen wel vaker voor dat er explosieven opduiken in het bos, aangezien ze daar pak hem beet 80 jaar geleden nogal druk mee in de weer waren, dus de jogger wist van horen zeggen dat hij de bom beter met rust kon laten en zo snel mogelijk contact met de Polizei op moest nemen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De agenten stuurden het bericht direct even door naar hun collega’s bij de explosieven-ontmijningsdienst, die meteen uitrukten om dit varkentje even te wassen. Nadat ze het gebied hadden afgezet ontfermden ze zich over de plastic zak met het moordwapen. Dat zorgde al snel voor heel wat verontwaardiging toen de specialisten eerst twee condooms (ongebruikt) en daarna een tube glijmiddel (gebruikt) uit de tas toverden. Toen was het de beurt aan de granaat. Die bleek geen actie gezien te hebben in de oorlog, maar zeker wel in de slaapkamer. “Een internetzoektocht bevestigde de vermoedens", verklaarde een woordvoerder van de politie achteraf. "Er bestaan daadwerkelijk seksspeeltjes in de vorm van handgranaten.”

Achteraf konden de mannen van de explosievendienst wel lachen om het voorgeval. De jogger had ook goed gehandeld door de ‘granaat’ te laten liggen. Die zal achteraf ook extra blij zijn dat-ie met zijn handen van de gebruikte 'bom' afgebleven is.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws