doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

14-jarige Lotte waarschijnlijk in sloot verdronken na ruzie om naaktfoto’s

Begin januari werd het lichaam van een 14-jarig meisje gevonden in een sloot in Almelo. Waarschijnlijk is een ruzie over een doorgestuurde naaktfoto haar fataal geworden.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
14-jarige Lotte waarschijnlijk in sloot verdronken na ruzie om naaktfoto’s

Foto ter illustratie.

Kort nadat het lichaam van Lotte gevonden werd, kwamen er drie personen als verdachten in beeld. Het gaat om twee broers van respectievelijk vijftien en achttien jaar oud (destijds beiden minderjarig) en hun vader.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Het meisje zou met beide broers een korte relatie hebben gehad. Uit app-berichten is gebleken dat ze dacht zwanger te zijn van de oudste broer. Daarnaast beschuldigde ze de jongen ervan dat hij een pikante foto van haar verspreid zou hebben. De oudere broer geloofde echter niet in de zwangerschap en wilde er verder niets van weten. Bovendien beschuldigde hij Lotte er juist van dat ze zíjn foto naar een vriendin gestuurd zou hebben.

Klappen

Gefrustreerd zou de jongen vervolgens contact opgenomen hebben met zijn jongere broer, waarbij hij per telefoon gezegd zou hebben dat Lotte ‘klappen zou krijgen’. Daarna maakte hij een afspraak met het meisje op een industrieterrein, waarbij hij zijn broertje meenam. De ruzie zou daar uit de hand gelopen zijn. In een getuigenverklaring liet de oudere broer weten dat hij Lotte geschopt en geslagen heeft, waarna ze in het water gleed en daar roerloos bleef liggen.

De jongste broer vertelde aan de politie dat hij wist dat er klappen zouden gaan vallen, ‘maar niet dat het zo erg zou worden’. Verder heeft hij bekend dat hij het lichaam van het meisje daarna in de sloot heeft geprobeerd te verstoppen onder een laag riet. Er zijn ook videobeelden van een nabije bewakingscamera waarop te zien is dat de broers ergens mee ‘in de weer zijn’. Door de lage kwaliteit zou het lastig te herkennen zijn of het om het lichaam van Lotte gaat.

Rol van de vader

Ook de vader van de jongens, Hans de W., werd in eerste instantie als verdachte gezien. Zijn rol lijkt echter veel kleiner dan verwacht en hoefde daarom ook niet voor te komen. Eén van de zoons zou hem geappt hebben dat er ‘wat ergs was gebeurd’, waarna hij direct naar hen toe is gegaan. Daar zou hij de politie ingeschakeld hebben om te vertellen dat er een lichaam in de sloot lag.

Minderjarig

De jongens waren minderjarig toen de situatie plaatsvond en vallen daarom onder het jeugdrecht. Dat betekent dat de jongste broer maximaal één jaar cel krijgen, aangevuld met jeugd-tbs. De oudste broer kan maximaal twee jaar celstraf krijgen, eveneens met jeugd-tbs.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws