doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

‘Absentiekoning’ komt 15 jaar niet opdagen op werk, krijgt gewoon betaald

‘De koning van de absentie’, zoals hij genoemd wordt in de Italiaanse media, moet voor de rechter verschijnen omdat hij een tijdje niet op kantoor is geweest.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
‘Absentiekoning’ komt 15 jaar niet opdagen op werk, krijgt gewoon betaald

De inmiddels 67-jarige Italiaan is al vanaf zijn 52e niet meer op zijn werk in het ziekenhuis van Catanzaro verschenen. Niemand had door dat hij nooit op kwam dagen, dus ondertussen druppelden de maandsalarissen wel gewoon binnen, waardoor hij over de jaren heen een riante €538,000 uitbetaald kreeg.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Dreigement

De 15-jarige vakantie begon in 2005, toen de Italiaan aangesproken werd door zijn manager over - je raadt het al - ongeoorloofde absentie. De berisping van zijn baas zinde hem totaal niet, dus de absentiekoning besloot haar te bedreigen. Op een gegeven moment werd het zo erg dat de manager zich gedwongen voelde om de man z’n gang te laten gaan en zijn vrije dagen niet meer te noteren. Dat beviel de lanterfanter wel, dus hij besloot überhaupt niet meer op te komen dagen op zijn werk en lekker van zijn vrije tijd te gaan genieten. Toen zijn manager met pensioen ging, viel het de opvolger niet op dat één van de werknemers op de personeelslijst nooit op kwam dagen. HR was al die tijd ook met andere dingen bezig, dus kon deze aartsluilak gewoon vijftien jaar lang elke dag vakantie vieren.

Toch wist de politie hem kortgeleden in zijn kraag te vatten, waardoor hij nu voor de rechtbank staat, beschuldigd van afpersing en ambtsmisbruik. De politie heeft een stapel bewijs liggen, dus het ziet er niet best uit voor onze flierefluiter, maar die vijftien jaar pakt niemand hem meer af.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws