doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Boudewijn de Groot stopt met optreden

‘De spreekwoordelijke nachtkaars’, zo noemt Boudewijn de Groot het. De 76-jarige muzikant maakte via zijn website bekend dat hij nooit meer een optreden zal gaan geven.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Boudewijn de Groot stopt met optreden

Het is niet gegaan zoals De Groot in eerste instantie van plan was. Er zou een afscheidstournee komen van de Vreemde Kostgangers, de band die hij samen met George Kooymans en Henny Vrienten oprichtte. Vanwege de lockdown werden de plannen uitgesteld naar 2022, maar ook daar kwam verandering in vanwege de ziekte van Kooymans. Eerder dit jaar werd bekend dat de muzikant nooit meer een optreden zou kunnen geven omdat hij lijdt aan ALS. Daarmee werden de plannen voor de eindtour voorgoed geschrapt. “Een trieste zaak, die uiteraard in het niet valt bij de ellendige situatie van George”, schreef De Groot op zijn website.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Muziek blijven maken

Dat De Groot stopt met optreden betekent niet meteen het einde van zijn muzikale carrière. Hij blijft muziek maken en hij blijft teksten schrijven, wat hij de laatste tijd al deed voor de Dashboard Danglers, de band van ex-bassist van The Dutch Eagles Jaco van der Steen. Van der Steen en De Groot hebben samen ook een aantal ‘kinderliedjes’ geschreven, die ze uit te brengen als cd met boek. Daarnaast is De Groot nog van plan om een cd met Friese hertalingen van liedjes uit zijn repertoire te produceren. “Kortom, ik blijf bezig”, schrijft De Groot.

De muzikant eindigt zijn boodschap met een hart onder de riem voor alle fans en andere geïnteresseerden. “Er komen betere tijden”, besluit de muzikant zijn brief. “Blijf gezond, verstandig en geduldig.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws