doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Alweer een toeslagenblunder: ouders onterecht afgewezen voor compensatie

Voor de zoveelste keer is er gehannes met de toeslagenaffaire. Zeker 400 mensen die recht hebben op de beloofde 30.000 euro compensatie zijn onterecht afgewezen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Alweer een toeslagenblunder: ouders onterecht afgewezen voor compensatie

Gedupeerden van de toeslagenaffaire kregen dit jaar te horen dat ze recht zouden hebben op 30.000 euro compensatie. Er werd massaal aanvraag gedaan, maar in 3300 gevallen viel er een brief met slecht nieuws op de mat: deze ouders zouden nooit toeslag aangevraagd hebben en dus ook geen recht hebben op compensatie.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Nu blijkt echter dat die brief in 1750 gevallen onterecht verstuurd is. Van die 1750 gevallen is bij 400 bovendien al duidelijk dat de ouders wel degelijk recht hebben op compensatie. Dat kunnen er nog meer worden, want voor de andere 1350 is het nog niet uitgezocht. In hun geval werd de conclusie dat ze geen recht zouden hebben op compensatie in ieder geval veel te snel getrokken.

Excuses

Demissionair staatssecretaris Van Huffelen heeft alvast haar excuses aangeboden voor de nieuwste flater van financiën. “Ik vind deze fout zeer pijnlijk voor de betrokken ouders. Ik bied hiervoor mijn excuses aan alle gedupeerde ouders aan die hierdoor opnieuw in onzekerheid komen.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws