doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Baas Bandidos niet aanwezig bij proces: ‘met zieke papegaaien naar de dierenarts’

Het OM ziet Bandidos MC als een criminele organisatie en sleepte daarom woensdag de leden van de chapter in Sittard voor de rechter. Niet iedereen kon echter aanwezig zijn: één lid moest op zijn kinderen passen en Bandidos-president Harrie Ramakers moest met zijn zieke papegaaien naar de dierenarts.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Baas Bandidos niet aanwezig bij proces: ‘met zieke papegaaien naar de dierenarts’

In Maastricht begon vandaag weer een nieuwe dag in het megaproces tegen 25 leden van motorclub Bandidos. De zaak begon al in mei 2015, toen een groot deel van de verdachten uit de Limburgse chapter opgepakt werden na een vechtpartij tussen leden van Bandidos en drie Red Devils voor café Dug Out in Sittard. Het proces tegen de leden gaat echter over een hele stapel aparte zaken, zoals afpersing, drugsdelicten en openlijk geweld. Volgens het OM kan de grote lading misdaden maar één ding betekenen: Bandidos is een criminele organisatie

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Advocate Gitte Stevens, die vijf van de leden bijstaat, is het daar niet mee eens. Het zou volgens haar hooguit gaan om een ‘verzameling politierechterzaakjes’, die het OM tactisch bij elkaar zet om daar vervolgens het labeltje ‘criminele organisatie’ op te plakken.

Verbod op de club

De rechtbank in Utrecht stelde in 2017 al een verbod op tegen Bandidos, omdat de activiteiten van de club in strijd zouden zijn met de openbare orde. De Hoge Raad toonde echter genade in 2020 door plaatselijke afdelingen van de motorclub weer toe te staan. De overkoepelde organisatie blijft voorlopig verboden.

Het proces tegen de leden gaat de rest van de dag door. Op 26 april komt het Openbaar Ministerie met strafeisen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws