doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Persfotograaf met shovel in de sloot geduwd

Gisternacht was er heel wat heisa in Lunteren. Eerst werd er een auto in de fik gestoken, waarna er een aantal persfotografen op kwam dagen om plaatjes van het tafereel te schieten. Dat werd hen niet in dank afgenomen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Persfotograaf met shovel in de sloot geduwd

De situatie begon met een melding van autobrand aan de Krommehoeksweg, waar ongeveer zes omstanders stonden te koekeloeren naar de in de fik gestoken wagen. Na een tijdje arriveerden zowel brandweer als persfotografen op de plaats delict, maar die laatste groep kreeg geen warm welkom van de omstanders. “Die reageerden direct zeer fel en begonnen op een gegeven moment met stokken op de fotografen in te slaan”, vertelde een journalist van persbureau Heitink. Nadat het geweld begon, sloeg het grootste deel van de pers op de vlucht, waarbij één fotograaf met zijn vriendin naar hun auto besloot te vluchten.

Shovel

Nadat het stel hun wagen in wist te kruipen, werden ze nog steeds belaagd door de ramptoeristen, die blaften dat de fotograaf en zijn vriendin moesten ‘opsodemieteren’. Er leek een behoorlijke rotsfeer te ontstaan, dus het perslid besloot te politie in te schakelen, waarna een vent met een hond onder zijn arm naar de beller begon te schreeuwen: “Ja bel maar, bel maar een stuk of tien, vijftien jongens op.”

Terwijl de gozer met zijn poedel de fotograaf liep uit te dagen, haalde een andere belager een shovel uit zijn schuur. De chauffeur reed vervolgens zijn met kippenstront besmeurde wiellader recht op de wagen van de fotograaf af, waar het doelwit nog steeds met zijn vriendin in opgesloten zat. Het tweetal kon alleen toekijken terwijl het landbouwvoertuig hun wagen de sloot in jakkerde. Daarbij liepen zowel de persfotograaf als zijn vriendin lichte verwondingen op. Ze hoefden daarvoor niet naar het ziekenhuis.

Volgens omstanders zouden er twee mensen aangehouden zijn na het ongeval. De politie heeft dat nog niet bevestigd, maar aan Omroep Gelderland vertelden ze wel dat er melding was geweest van het incident. Inhoudelijk wilden ze er verder nog niets over kwijt.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws