Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Ook inbrekers schieten raak

Ook inbrekers schieten raak

Di Maria, Memphis, Ribéry en Ronaldo; het zijn slechts enkele van de vele profvoetballers die recent slachtoffer zijn geworden van inbraak en beroving. Panorama duikt in de wereld van geraffineerde bendes, peperdure horloges en criminele acrobaten. De ontnuchterende conclusie: berovingen van profvoetballers zijn de gewoonste zaak van de wereld geworden.

Club: PSV

Slachtoffers: Jorrit Hendrix en Steven Bergwijn

Het gebeurt ook in de eredivisie.

Zo krijgt Sebastien Haller in oktober 2016 inbrekers over de vloer terwijl hij met FC Utrecht een bekerwedstrijd speelt in de Galgenwaard. Dat seizoen eindigt met een historische landstitel voor Feyenoord én een inbraak bij de naar Turkije vertrekkende Eljero Elia. Recenter vond het plaats bij twee oudgedienden van PSV. Tijdens kerst 2019 wordt er ingebroken in de woning van Steven Bergwijn in Eindhoven. In juni 2020 deelt Jorrit Hendrix bewakingsbeelden op Instagram waarop te zien is dat een groepje ongenode gasten zijn woning bezoekt.

Het toeval wil dat zowel Haller als Elia na een succesvol verblijf in het buitenland dit seizoen is teruggekeerd op Hollandse bodem. Elia speelt nu voor FC Utrecht terwijl Haller met Ajax de bekerfinale mag spelen.

Daarentegen is Hendrix, een product van PSV’s jeugdopleiding, vertrokken naar Spartak Moskou en heeft Bergwijn vlak na de inbraak PSV verruild voor Tottenham Hotspur. Al snel blijkt dat ook zijn nieuwe club niet immuun is voor de misdaadgolf...

Club: PSG

Slachtoffers: Di Maria, Marquinhos en vele anderen

Het Parc des Princes, 14 maart 2021. Als Paris Saint-Germain in eigen huis wint van degradatiekandidaat Nantes, neemt het de leiding in Ligue 1. Maar wanneer de bezoekers na een uur verrassend de gelijkmaker aantekenen, doet PSG-coach Mauricio Pochettino iets onbegrijpelijks. Hij haalt spelmaker Angel Di Maria van het veld. Terwijl ze samen naar de catacomben lopen, fluistert Pochettino zijn Argentijnse landgenoot iets in. Di Maria reageert zichtbaar aangeslagen. Hij heeft zojuist te horen gekregen dat er een inbraak is geweest in zijn woning. Er is voor een half miljoen euro aan kostbaarheden buitgemaakt. In eerste instantie wordt gesproken over een gijzelingssituatie, maar latere berichten melden dat de inbrekers ongezien de woning zijn binnengeglipt. Hoe dan ook, de schrik zit er goed in.

Na afloop van de wedstrijd, die verloren wordt door PSG, blijkt dat er bij de Braziliaanse aanvoerder Marquinhos ook een gewelddadige overval is geweest waarbij zijn vader gewond is geraakt. Dit incident haalt de krantenkoppen, maar is het nog wel nieuws? Bij PSG komt het in ieder geval zeer vaak voor. Aanvaller Mauro Icardi en reservedoelman Sergio Rico zijn net bekomen van inbraken in hun woningen. Ook bij Gregory van der Wiel, Dani Alves, Thiago Silva, Eric Choupo-Moting en ex-coach Unai Emery wordt voor kapitalen gestolen tijdens hun PSG-loopbaan.

Club: Tottenham Hotspur

Slachtoffers: Jan Vertonghen en Dele Alli

Op 10 maart 2020 worden de Spurs in Leipzig roemloos uitgeschakeld voor de Champions League. Maar dat is die avond niet het grootste drama voor oud-Ajacied Jan Vertonghen in dienst bij de Spurs. Na afloop hoort hij dat vier gemaskerde mannen zijn huis in Londen hebben overvallen. Zijn vrouw en twee jonge kinderen zijn daarbij met messen bedreigd. Voordat de politie ter plaatse verschijnt, is het tuig al met de noorderzon en met een onbekende hoeveelheid kostbaarheden vertrokken.

Vlak na deze traumatische ervaring wordt het Europese voetbal stilgelegd vanwege het coronavirus. Dat betekent niet dat de overvallen stoppen, alleen nu zijn de spelers ook nog weleens thuis.

In de vroege uurtjes van 13 mei 2020 weten twee gemaskerde mannen de villa van Spurs-aanvaller Dele Alli binnen te dringen. Alli speelt op dat moment een potje pool met zijn broer en vriendin die samen met hem in een ‘lockdown bubble’ zitten. Alli wordt in het gezicht geslagen en met messen bedreigd. De daders weten precies wat ze zoeken. Ze gaan er vandoor met drie exclusieve horloges, waaronder een Richard Mille met een waarde van een slordige 175.000 euro.

De vrouw van ex-Ajacied Jan Vertonghen en zijn twee jonge kinderen worden door vier gemaskerde mannen met messen bedreigd

Club: Manchester City Slachtoffer: Riyad Mahrez

Man City-ster Riyad Mahrez is ook gek op exclusieve horloges en iedereen mag het weten. Op social media pronkt hij regelmatig met zijn peperdure uurwerkjes. Wanneer Mahrez tijdens de lockdown van april 2020 zijn appartement uitglipt om zijn vriendinnetje te bezoeken, weten criminelen op klaarlichte dag bij hem in te breken. Schade: zes ton aan horloges, Cartier-armban-den, zeldzame voetbalshirts en 60.000 pond cash! Het is niet voor het eerst dat Mahrez dit meemaakt. In 2017 weet een fraudeur zijn creditcard te ontfutselen. Tegen de tijd dat Mahrez iets doorheeft, zijn we vijf weken verder. In die tijd heeft de fraudeur even kunnen proeven aan het leven van de Premier Leaguester. Hij feest er op los op Ibiza, koopt Armani-broeken, houdt een champagneontbijt in het Shangri-La Hotel en omdat hij ook wat moet eten, gaat hij met Mahrez’ creditcard naar de KFC...

Benieuwd naar de rest van het artikel? Lees het in de nieuwste Panorama of bekijk het op Blendle.

Misdaad
  • ProShots e.a.