doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

OM moet bijna 100.000 euro teruggeven aan vader Ruinerwold

Gerrit-Jan van D., de vader van het gezin uit Ruinerwold, heeft een aanzienlijk geldbedrag teruggekregen van het Openbaar Ministerie. Volgens Dagblad van het Noorden gaat het om 97.000 euro.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
OM moet bijna 100.000 euro teruggeven aan vader Ruinerwold

Het geld werd afgenomen bij de inval in de Drentse boerderij in oktober 2019, toen ontdekt werd dat de vader zijn kinderen daar jarenlang gevangen had gehouden. Het OM vermoedde destijds dat het geld, allemaal contant, verdiend zou zijn door witwaspraktijken, maar dat bleek achteraf onjuist. Nu het proces is afgelopen, aangezien Gerrit-Jan van D. vanwege een hersenbloeding niet vervolgd kan worden, is het OM genoodzaakt om het geld terug te keren.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Het is vervelend nieuws voor de kinderen van Van D., die het geld waarschijnlijk als schadevergoeding ontvangen zouden hebben na het proces. De oudste kinderen, die het niet met het besluit van de rechtbank eens zijn, zijn inmiddels een civiele procedure gestart. Dat meldde hun advocaat, Corinne Jeekel, gisteravond bij het programma Op1. “De kinderen willen erkenning dat dit niet deugt”, verklaarde zij.

Onverwachte wending

Tijdens het gesprek met Jeekel kwam nog een opmerkelijke ontwikkeling aan bod: het vertrek van één van de jongere kinderen. Gerrit-Jan van D. woonde sinds zijn vrijlating samen met de jongste vijf kinderen, die hun vader gedurende het proces bleven steunen, op een onbekende locatie in Nederland. Eén van hen heeft achteraf toch afstand genomen van het gezin, omdat er teveel dingen gebeurd zouden zijn die niet gerechtvaardigd waren. Dat bleek uit de vorige aflevering van de documentaireserie De kinderen van Ruinerwold.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws