doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Blokkeerschip Ever Given is gegijzeld

Na een week lang wachten op bevrijding is blokkeerschip Ever Given eind vorige maand eindelijk losgetrokken door de helden van Boskalis. Heel lang kon het containerschip echter niet van zijn vrijheid genieten, want inmiddels zit het alweer vast.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Blokkeerschip Ever Given is gegijzeld

De vorige keer waren het de schippers zelf die met hun blokkeeractie het hele Suezkanaal een week lang klemzetten, maar nu is het de Egyptische overheid die Ever Given op het droge heeft geparkeerd. De ambtenaren uit de woestijnstaat hebben het gigantische vrachtschip aan de ketting gelegd, en voorlopig laten ze hem niet meer los.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Reden daarvoor zijn de financiële problemen die het blokkeerschip heeft veroorzaakt. Normaal gesproken stroomt er zo’n $10 miljard per dag door het kanaal, maar dat vaarde nu allemaal om de zuidpunt van Afrika heen. Bovendien werd de reddingsactie van Boskalis ook niet zonder onkosten uitgevoerd. De rekening van alle problemen kwam bij de Egyptenaren te liggen, maar die schuiven het bonnetje maar wat graag door naar de eigenaren van Ever Given. Pas als de gevraagde $900 miljoen compensatie wordt betaald, willen ze het schip weer laten gaan.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws