doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Versoepelingen uitgesteld: ‘Keiharde klap in het gezicht’

Afgelopen week maakte het Kabinet de Nederlandse bevolking lekker met verhalen over versoepelingen en open terrassen, maar uiteindelijk bleek, zoals wel vaker het geval is geweest in de coronacrisis, dat we blij gemaakt werden met een dode mus.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Versoepelingen uitgesteld: ‘Keiharde klap in het gezicht’

Vorige week kwam er opeens goed nieuws vanuit het Kabinet: op 21 april zou de avondklok de deur uit gaan en in ruil daarvoor zou heel Nederland het terras weer op mogen. Te mooi voor woorden natuurlijk, dus niet veel later kwam Hugo de Jonge al langs om het goede nieuws te ‘temperen’. Op dat moment zag iedereen de bui natuurlijk al hangen en ondertussen is het officieel: die versoepelingen worden voorlopig uitgesteld.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Gemengde reacties

Hoewel de gemiddelde Nederlander waarschijnlijk pisnijdig wordt van de verbroken beloftes, stond een aantal mensen juichend voor het beeld toen NOS het nieuws de ether in slingerde. Onder andere Ad Melkert, bestuursvoorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, kwam langs om te vertellen dat de maatregelen gewoon nog steeds ‘hartstikke nodig’ zijn. “Het is alle hens aan dek in de ziekenhuizen”, sprak hij.

Daartegenover staan horeca-eigenaren, die al sinds mensenheugenis de deur op slot hebben vanwege de coronacrisis. Zij kregen een speldenprik hoop dankzij het gerucht dat de terrassen weer open kunnen, maar dat is ondertussen alweer weggeveegd. Koninklijke Horeca Nederland omschrijft het als “een keiharde klap in het gezicht van horecaondernemers.” Ook winkeliers zijn ‘teleurgesteld’, om het maar zacht uit te drukken.“Zeker omdat er hoop was”, sprak Udo Delfgou van branchevereniging INretail.

Persconferentie

Het slechte nieuws wordt morgen officieel gebracht door Mark Rutte en Hugo de Jonge. Op de persconferentie laten ze weten wat er op de agenda staat na 20 april. Grote versoepelingen hoeven we daarbij in ieder geval niet te verwachten.

Laatste nieuws