Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ridouan T. citeert Rutte: ‘geen actieve herinnering’

Vandaag was dag twee van de inhoudelijke behandeling van liquidatieproces Marengo. Daarbij kwam onder andere kopstuk Ridouan T. aan het woord, die de retoriek van demissionair premier Rutte besloot over te nemen.

Ridouan T. citeert Rutte: ‘geen actieve herinnering’

Marengo ging vanochtend opnieuw van start in de gerechtsbunker. Het begon behoorlijk tam, met drie rechters die kalmpjes vragen stelden aan Nabil B., die op zijn beurt verhaal hield. Het vuurwerk ging pas na de pauze af, toen het verhoor van de kroongetuige van start ging. Mohammed Razzouki, één van de hoofdverdachten, beschuldigde zijn oude beste vriend van talloze leugens. “Meneer B. kan heel goed liegen. Dát wil ik aantonen”, zei Razzouki, die daarbij wees op het feit dat B. onder ede had gelogen over het bezit van een mobiele telefoon.

Ridouan T.

Ook T. was behoorlijk op dreef. Als eerste liet de hoofdverdachte weten dat het hem frustreerde dat Nabil B. niet te zien was. “Hij zit achter een muurtje. Ik zie alleen zijn neus steeds langer worden als hij liegt! We zijn gekomen om hem te zien!” Daarna hield het Mocro Maffia-kopstuk zich relatief rustig, tot het einde van de middag. Toen vertelde T. dat hij benieuwd was of hij en B. elkaar wel echt kenden en wanneer ze elkaar voor het laatst gezien zouden hebben. “Jij weet dondersgoed dat we elkaar goed kennen”, reageerde Nabil B., die verklaard had dat hij en T. elkaar in een Marokkaans theehuis hadden ontmoet, waarbij het tweetal urenlang zou hebben geschaakt.

Dat wekte de interesse op van één van de drie rechters. “Was dat dan wél waar?” vroeg hij. “Heeft u samen geschaakt?” Waarop T. een bijzonder politiek antwoord paraat had: “Zoals Mark Rutte het zei: daar heb ik geen actieve herinnering aan.”

Misdaad
  • ad.nl
  • Videostill Niewsuur