doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Zaak Nicky Verstappen - Jos B. en OM in hoger beroep

Op 20 november 2020 werd Jos B. veroordeeld tot 12,5 jaar cel in de zaak Nicky Verstappen wegens seksueel misbruik met de dood tot gevolg en het bezitten van kinderporno. Zowel het OM als Jos B. gingen tegen de uitspraak in hoger beroep. Vandaag kwamen beide partijen aan het woord.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Zaak Nicky Verstappen - Jos B. en OM in hoger beroep

Het OM heeft twee problemen met de uitspraak van de rechter. In hun ogen had B. veroordeeld moeten worden voor doodslag en had hij tbs met dwangverpleging moeten krijgen naast de celstraf. De aanklager herhaalde nogmaals dat hij voldoende bewijs ziet voor de veroordeling. Vooral de aanwezigheid van het DNA van B. op het lichaam van Verstappen is volgens de aanklager doorslaggevend.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Jos B. nam tijdens deze rechtszaak zelf het woord. Hij houdt nog steeds vol dat hij niets met de dood van Nicky Verstappen te maken heeft. Kortgeleden werd B. opnieuw verhoord, maar daarbij beriep hij zich grotendeels op zijn zwijgrecht, tot verbazing van de aanklager. “Dit nieuwe verhoor was een uitgestoken hand van ons", sprak die. "Het valt op dat hij ontkent en verder grotendeels heeft gezwegen. Hij antwoordt niet op voor de hand liggende vragen. Zwijgen is een groot recht, maar als iets schreeuwt om een uitleg, dan mag de rechter dat meenemen."

De beslissing over in het hoger beroep vindt plaats op vrijdag 9 april om 09.00. Jos B. heeft aangegeven dat hij bij het besluit aanwezig wil zijn.

Laatste nieuws