doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Martin Bosma is kandidaat-Kamervoorzitter

PVV-Kamerlid Martin Bosma ziet het voorzitterschap wel zitten. Maandag maakte hij bekend dat hij de plek van Khadija Arib over wil nemen. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Martin Bosma is kandidaat-Kamervoorzitter

In de Tweede Kamer is het de laatste tijd onrustig, op zijn zachtst uitgedrukt. Talloze lijsttrekkers stormden tijdens debatten naar voren om Mark Rutte aan de tand te voelen, waarbij iedereen maar al te graag een urenlang betoog zou willen houden, terwijl ze tegelijkertijd met moties van wantrouwen en afkeuring lopen te zwaaien. Ondertussen is er één iemand die moet zorgen dat er geen chaos uitbreekt, en dat is de Kamervoorzitter.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Sinds 2016 is het Khadija Arib die de hamer in handen heeft. In 2017 werd ze zonder poespas herkozen, maar dit keer is er concurrentie, bestaande uit onder andere Martin Bosma van de PVV.

De 56-jarige Bosma zwaaide in 2012 al een tijdje met de scepter als invaller en zit al geruime tijd in het bestuur van de Tweede Kamer. De afgelopen jaren doet hij ook al mee als ondervoorzitter, wat betekent dat hij verschillende debatten en vergaderingen heeft geleid.

Tegenmacht

Op Twitter, waar hij zijn naam meteen heeft veranderd in Kandidaat-voorzitter Martin Bosma liet de PVV’er weten dat hij zich kandidaat heeft gesteld. “De Kamer weer als tegenmacht. Niet meer als lammetje van het kabinet, maar als leeuw van het dualisme. Nu meer dan ooit”, meldde hij daarbij.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws