doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Johan Derksen haalt uit naar Art Rooijakkers: ‘houd je bek, joh!’

Uit je kritiek of Derksen of zijn directie? Dan kun je de bal terugverwachten. Dat gold ook voor Art Rooijakkers, die in ‘Televisie van Morgen’ de aanval opende op Talpa.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Johan Derksen haalt uit naar Art Rooijakkers: ‘houd je bek, joh!’

Talpa-topman Paul Römer kwam eind maart even tafelen bij Rooijakkers’ BNR-radioprogramma. Het duurde niet lang voordat het onvermijdelijke thema ‘diversiteit’ de kop opstak, want de RTL-presentator vond dat bij Talpa nog wel een heikel punt. “Jij komt van de meest diverse omroep van ons land, de NTR, en nu zit je in zo’n wit bastion. (...) In de beslissende functies zijn het allemaal witte, heteroseksuele mannen van middelbare leeftijd”, sprak hij tegen Römer.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Het Talpa-kopstuk sloot zich voorzichtig aan bij de opmerking van Rooijakkers: “Ik zie het ook wel een beetje als een probleem en daar valt dus nog wel wat werk te doen. Een speerpunt is een groot woord, maar het is wel een aandachtspunt. Er is maar één John de Mol, hè? En die kun je niet gauw vervangen.”

'Het zal me worst zijn'

Maar waar hij na zijn opmerking op steun van Römer kon rekenen, leverde zijn betoog alleen maar kritiek op van Johan Derksen, die via Veronica Inside het vuur opende op de presentator. “Art Rooijakkers is geen onvriendelijke man, maar ik heb hem nog nooit op een mening kunnen betrappen. Hij maakt ook van die nietszeggende, vriendelijke programmaatjes. Maar blijkbaar is er plotseling iets voorgevallen en wordt het de directie van Talpa kwalijk genomen dat het witte mannen zijn.”

“Zwarte mannen, homofiele mannen, transgender mannen... Wij hebben toevallig witte heteromannen, waar ik niet zo ongelukkig mee ben, en dan zeg ik van: ’Art Rooijakkers, houd je bek, joh.’ Wij hebben jaren bij RTL gezeten, met een directie die bestond uit homo’s. Daar hebben we toch ook nooit wat van gezegd? Het zal me een worst zijn of ze hetero, homo, wit of zwart zijn.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws