Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rutte wil weer premier worden: ‘Ik heb 1,9 miljoen stemmen gekregen’

Mark Rutte is op advies van Sigrid Kaag na de motie van afkeuring bij zichzelf te rade gegaan over zijn toekomst. Lang hoefde hij niet te twijfelen, want zijn wens werd vanmiddag al duidelijk: gewoon weer premier worden.

Rutte wil weer premier worden: ‘Ik heb 1,9 miljoen stemmen gekregen’

Mark Rutte gaf gisteren voor het eerst een interview na een behoorlijk rampzalig debat. Daarin liet hij weten gewoon partijleider te blijven en ook weer op jacht te gaan naar de functie als premier. “Ik heb 1,9 miljoen kiezers gekregen. De VVD ruim twee miljoen. Het is ook gek twee weken na die verkiezingen om dan te zeggen, ‘ik doe een stap opzij’”, meldde de VVD-leider daarover.

Gisteravond kreeg de demissionair premier nog een motie van afkeuring tegen zich aan geslingerd. Het is een teken dat Mark Rutte weinig steun heeft van de Tweede Kamer, maar directe politieke gevolgen heeft het niet per se. Een motie van wantrouwen wist hij op een haar na te ontwijken dankzij tegenstemmen van D66 en CDA.

Formatie

Ondertussen is er opnieuw verandering gekomen in het formatieproces. De tweede set verkenners, Tamara van Ark en Wouter Koolmees, is hun functie per direct kwijt en de Kamer gaat op zoek naar een nieuw persoon om het hele verhaal in goede banen te leiden. Op dit moment wordt er naar iemand gezocht die wel kaas gegeten heeft van de huidige politieke situatie, maar daar niet bij betrokken is.

Nieuws
  • rtlnieuws.nl, Twitter
  • Videostill RTL