doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Sneeuw verwacht op tweede paasdag

De mensen die geen zin hebben om hun eieren onder een laag sneeuw te verstoppen kunnen dit jaar beter binnen blijven, want volgens meteoroloog William Huizinga van Buienradar wordt het een bevroren paasfeest, met hagel en natte sneeuw.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Sneeuw verwacht op tweede paasdag

We weten welke datum het is, maar er is geen sprake van een grap. Gistermiddag maakte meteoroloog Huizinga al bekend dat het tijdens de nacht van eerste op tweede paasdag weleens behoorlijk zou kunnen gaan vriezen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Gisteren werd er nog een dagrecord gebroken met de warmste 31 maart ooit gemeten, toen het kwik in De Bilt tot 22,1 reikte, maar met Pasen gaat het weer rechtsomkeert en kunnen we een ijskoude ochtend tegemoet gaan, waarbij hagel en zelfs natte sneeuw niet uitgesloten zijn. Twee uitersten, of ’twee totaal verschillende seizoenen in korte tijd’, zoals Huizinga het samenvat.

Volgens de meteoroloog is het bovendien mogelijk dat de weergoden wel vaker ijzige temperaturen met zich mee gaan brengen gedurende het paasfeest. “Kijk niet gek op als er de nacht van zaterdag op zondag of de nacht naar dinsdag ook wat vorst oplevert”, meldde Huizinga.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws