doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Hoe zet je zelf een betere woonkamer in elkaar?

Echte kerels kunnen klussen - dat weten we allemaal. Een bouwproject op zijn tijd houdt je bezig en als je een beetje zorgvuldig bent, kun je met trots terugkijken naar het eindresultaat. Panorama’s klusteam richtte de ogen dit jaar op het belangrijkste hok van allemaal: de huiskamer.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Hoe zet je zelf een betere woonkamer in elkaar?

Strippen!

Heb je het helemaal gehad met je interieur? Kijk je elke dag naar dezelfde stoffige meubels of rotzooi die jaren geleden bij de IKEA hebt opgepikt? Hoog tijd voor om wat sfeer en karakter aan je woning toe te voegen, zodat je tenminste fatsoenlijk bezoek over de vloer kunt krijgen. Knal die oude meubels dus op marktplaats of dump ze bij de vuilstort, haal dat eeuwenoude vloerkleed of het kapotgekraste laminaat van de vloer en pak je plamuurmes en spuitbus biotex uit de krochten van de garage om dat foeilelijke behang af te scheuren. Het is tijd om je handen uit de mouwen te steken.

Meubels maken de man

Nadat je de vloer en de wanden een stevige veeg hebt gegeven, is het natuurlijk tijd om je meubilair onder handen te nemen. Als je een woonkamer met een beetje persoonlijkheid in elkaar wilt zetten, verdienen de meubelstukken ook wat aandacht. Een goede tip: Het helpt soms om even ter inspiratie op internet te kijken. Een site als Pinterest staat natuurlijk bekend als een vrouwending, maar een beetje rondneuzen kan geen kwaad.

Neem ondertussen even de tijd om op jacht te gaan naar wat unieke interieurstukken, want je hele kamer volstampen met de collectie van een zekere Zweedse meubelgigant is natuurlijk makkelijk, maar het geeft soms wel een beetje gebrek aan persoonlijkheid. Probeer een afspraak te maken bij de lokale meubelboer of bij de kringloopwinkel, die verdienen ook wel eens een bezoekje.

Je huiskamer inrichten gaat natuurlijk niet alleen om het uiterlijk, want alles mag ook wel een beetje praktisch zijn. Wat modernisering kan daarom geen kwaad. Neem bijvoorbeeld een nieuwe televisie, en hang hem met een mooie tv beugel aan de wand. Dan hoef je ook niet meer met stoelen te gaan schuiven als je bezoek krijgt. In plaats daarvan geef je gewoon een zwiep aan je scherm en kan iedereen meegenieten.

Alles op zijn plek

Ken je die archaïsche Engelse wijsheid ‘a place for evertyhing and everything in it’s place?’ Zulke uitdrukkingen bestaan er niet voor niets, dus houd je er ook aan. Wees zorgvuldig met het neerzetten van je meubels en zorg dat je niet zomaar allerlei zooi laat rondslingeren. Zo voorkom je ongewilde deelname aan Hoarders en creëer je een woning waarin het niet verbazend zou zijn om James Bond op zijn vrije middag aan te treffen.

Dus, waar wacht je nog op? Stroop eens op, die mouwen!

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws