doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Pieter Omtzigt keert terug in de Tweede Kamer: ‘Functie Kamerlid’

Voor degenen die dachten dat het kritische kamerlid tegenwoordig ‘elders’ te vinden was: u zat ernaast, want morgen duikt Pieter Omtzigt opnieuw op in de hem zo ondankbare Tweede Kamer.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Pieter Omtzigt keert terug in de Tweede Kamer: ‘Functie Kamerlid’

De rentree van de oververmoeide Omtzigt zit eraan te komen. De uitgebluste ombudsman zat de laatste tijd thuis vanwege gezondheidsklachten - ongetwijfeld overgehouden aan het dagenlang uren achter elkaar doorpuzzelen aan dossier Ongekend onrecht over de toeslagenaffaire - maar morgen verschijnt de CDA-politicus gewoon bij de installatie van de Tweede Kamer. Dat liet hij met een beschaafde sneer via Twitter weten.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

“Morgen zal ik aanwezig zijn bij de installatie van de nieuwe Kamer en mijn zetel als Kamerlid innemen. Functie e̶l̶d̶e̶r̶s̶ Kamerlid dus. Dat blijft een eer en een voorrecht”, aldus Omtzigt.

Overigens blijft hij daarna nog even buiten de selectie zitten. Hoewel het hem niet bevalt, moet hij zich namelijk nog even rustig houden. Dat betekent waarschijnlijk dat hij het debat over de opgestapte verkenners - waarin hijzelf zonder daarvoor te vragen een hoofdrol kreeg - zal moeten missen, maar de komende vier jaar komt hij ongetwijfeld vaak genoeg in actie.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws