doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Explosie bij kerk Krimpen aan den IJssel

In de nacht van maandag op dinsdag vond er een explosie plaats die de voorzijde van de kerk in Krimpen aan den IJssel heeft beschadigd. De kerk kwam eerder in het nieuws omdat er zondag een journalist van omroep Rijnmond werd aangevallen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Explosie bij kerk Krimpen aan den IJssel

De explosie vond rond 04.35 plaats. Omwonenden schrokken wakker door een harde knal, gevolgd door rook. Toen de politie op de locatie aankwam, bleek dat de voordeur en verlichting van de kerk beschadigd waren. De ontploffing is mogelijk veroorzaakt door een vuurwerkbom

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Hulpkoster Leendert vertelde in een interview met De Telegraaf dat het ongeval naar zijn mening ‘echt verschrikkelijk’ is. “Dit heeft naar aller waarschijnlijkheid te maken met alles wat er zondag is gebeurd,” concludeerde de geestelijke.

Geweld tegen een journalist

De hulpkoster verwijst met zijn opmerking naar het openen van de kerk, waarbij honderden mensen bij elkaar kwamen. Een journalist van omroep Rijnmond die daar verslag van kwam doen, werd door één van de kerkgangers aangevallen. Hij kreeg een klap en werd in zijn rug getrapt, waarna een aanwezige agent ingreep en de kerkganger oppakte. Het ging om een 43-jarige bewoner van het dorp.

Slecht beeld

Hulpkoster Leendert en een aanwezige kerkganger vinden dat de Mieraskerk daarna door de media in kwaad daglicht is gesteld: “Journalisten hebben hier steeds voor de deur gestaan. Zelfs aan kinderen van negen jaar worden vragen gesteld, dat is niet goed. Er kwam ook naar buiten dat de pastoor niet tegen geweld is, maar dat klopt helemaal niet. Hij heeft alleen begrip voor de emoties die er zijn losgekomen.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws