doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Oud-verkenners: ’Functie elders’ toch onze fout 

‘Verkennersgate’ kreeg vandaag weer een nieuw hoofdstuk. Eerst was er niemand verantwoordelijk voor de tekst ‘Pieter Omtzigt, functie elders’. Even later kwam het voort uit ‘inventarisatie vanuit meerdere invalshoeken, waaronder berichten in de media’ en nu is het toch de schuld van Kajsa Ollongren en Annemarie Jorritsma.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Oud-verkenners: ’Functie elders’ toch onze fout 

Dat maakten de verkenners bekend in een brief aan de Tweede Kamer. “Er zijn slechts twee mensen verantwoordelijk voor het bestaan en de inhoud van de memo en dat zijn wij, ondertekenaars van deze brief”, merkten ze op. Dat staat haaks op de berichten van de nieuwe verkenners, Tamara van Ark en Wouter Koolmees, volgens wie de notities deels uit de media afkomstig zouden zijn. Ollongren en Jorritsma menen echter dat de media, net als de fractievoorzitters, niet verantwoordelijk zijn voor de berichten. Dat zou betekenen dat Ollongren en Jorritsma zelf verantwoordelijk zijn voor de berichten over onder andere Pieter Omtzigt

Debat

De nieuwe verklaring roept vragen op bij verschillende kamerleden, voornamelijk omdat het in conflict is met de eerdere berichtgeving over de memo. PVV-leider WIlders gaf op Twitter aan te twijfelen of de brief van de oud-verkenners waarheidsgetrouw is.

Mogelijk volgt er opheldering tijdens het debat over de informatie die Kajsa Ollongren eerder heeft gelekt. De twee voormalig verkenners hebben aangegeven ‘in alle deemoed’ bereid te zijn om ‘nadere inlichtingen’ te geven.

Wanneer het debat precies plaats zal vinden is nog niet duidelijk. De reden daarvoor is de voorlopige afwezigheid van minister Ollongren, die op dit moment nog thuis in quarantaine zit vanwege een positieve coronatest.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws