Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rappende Ryan Babel maakt rentree

Terwijl Oranje een dappere poging doet om te kwalificeren voor het WK maakt Ryan Babel plannen om zijn muzikale carrière nieuw leven in te blazen. 

Rappende Ryan Babel maakt rentree

Als het Nederlands elftal met de kwalificatie keihard op zijn gat gaat, maakt dat voor Ryan Babel iets minder uit, want hij kan alsnog volle stadions trekken om het publiek op te zwepen met zijn muzikale talenten. De 34-jarige voetballer maakt namelijk zijn rentree in de muziekwereld met een nieuw album. Het eerste nummer, Young Champ, wordt binnen een maand al verwacht.

Rentree natuurlijk, want de Galatasaray-aanvaller had natuurlijk al een enorme hit te pakken in 2008, toen hij met Darryl, Ali B en Soumia in de studio belandde om EeyEeyo op te nemen. Zijn debuut maakte B tot de A tot de B-E-L al in 2005, toen de voetballende rapper een samenwerking aanging met Lange Frans & Baas B voor het nummer 1-2tje.

Autobiografie

Het album wordt overigens autobiografisch. Babel heeft niet de behoefte om zijn voetbalcarrière - die strekt van Ajax tot Livepool en Hoffenheim - op gebonden wijze uit te brengen. In plaats van een boek te schrijven, gaat Babel zijn geschiedenis in acht nummers bij elkaar rappen. Voorlopig focust hij zich echter op het voetbal.

Entertainment
  • telegraaf.nl
  • ProShots