doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

De grootste zuiplappen wonen in…

Allemaal leuk en aardig die verkiezingsuitslagen per gemeente, maar wat nog vele malen interessanter is: welk gebied huisvest de grootste zuipschuiten? 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
De grootste zuiplappen wonen in…

Houd jij het bij maximaal een glas per dag? Dan drink je volgens de richtlijnen. Maar pak je er gemiddeld meer dan 21 per week (man) of 14 per week (vrouw), dan sluit je aan bij de overmatige drinkers. Als dat het geval is ben je overigens niet de enige, zeker als je in Noord-Holland of op de waddeneilanden woont.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De allergrootste drinkers kunnen het makkelijk veroorloven om elke dag opnieuw het glas tot de rand te vullen. Zij zijn onder andere te vinden in Laren en Bloemendaal. Noord-Hollandse gemeentes zijn sowieso goed gerepresenteerd in de top 10, waardoor de provincie de rest van het land met gemak onder de tafel drinkt.

Toch zijn er nog een aantal geduchte tegenstanders. Onze eilandbewoners zuipen ook als Tempeliers. Ameland, Schiermonnikoog, Vlieland: ze staan gezellig samen aan de bar in de top 3, met meer dan 10% van de bevolking die overmatig aan de drank zit.

Drooglegging

Er zijn ook een aantal plaatsen in het land die er in de andere richten uitschieten. Arnhem bijvoorbeeld, waar zo weinig gedronken wordt dat je je afvraagt of daar überhaupt een slijterij te vinden is, of het droge Dronten, waar slechts 3% van de bevolking iets te graag naar de fles grijpt. Verstandige jongens: daar proosten wij op.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws