doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Horeca gaat weer protestpicknicken

Zondag 28 maart is het weer tijd voor een ‘nationaal picknickmoment’. Horeca-eigenaren voelen zich nog steeds in de steek gelaten door het kabinet en vinden het daarom hoog tijd om opnieuw in actie te komen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Horeca gaat weer protestpicknicken

Op 15 oktober kregen de horecabedrijven in Nederland te horen dat ze twee weken lang op slot zouden moeten gaan. 33 weken later en de deuren zitten nog steeds dicht. Ondertussen komt er ook nog mooi lenteweer aan, waardoor het halve land waarschijnlijk naar buiten zal trekken, maar de terrassen moeten toch gesloten blijven. Uit protest roepen verschillende horeca-ondernemers iedereen op om zondag met een kleed de stad in te trekken, een bestelling te doen bij het restaurant of café op de hoek en vervolgens op het terrein van het terras dat kleed uit te vouwen, te gaan zitten, en te genieten van het warme lenteweer.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

“De tijd dat we op een sinaasappelkistje stonden en dreigden toch open te gaan, is echt voorbij. We zoeken wel andere mogelijkheden, want we pikken het niet meer. De heren Rutte en De Jonge gaan de komende weken, of misschien wel dagen, keihard de realiteit van de samenleving tegenkomen”, vertelde Bredase horeca-eigenaar Johan de Vos tegen Omroep Brabant.

Ingrijpen

Op 27 februari vond ook een protest plaats waarbij verschillende horecabedrijven de terrassen opengooiden, waaronder in Breda, waar de picknickmanden toen al tevoorschijn werden gehaald. “Dat was een buitengewoon leuke middag”, vertelde De Vos. Destijds maakte de politie er wel snel een einde aan. Of die nu weer komen opdagen, weet De Vos nog niet: “Laten we maar kijken of er wordt ingegrepen of niet.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws