doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Kajsa Ollongren toont bij weglopen formatiedocument aan fotografen

Verkenner en minister Kajsa Ollongren moest vanwege haar besmetting met het coronavirus de Tweede Kamer verlaten. Tijdens haar gehaaste vertrek liep ze weg met documenten over de formatievorming onder haar arm. Daar konden alle aanwezige fotografen van meegenieten.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Kajsa Ollongren toont bij weglopen formatiedocument aan fotografen

In de documenten - een aantal notities van de verkenners - is onder andere te lezen over het overleg met de CDA. Bij de naam van CDA-lid Pieter Omtzigt staat de tekst 'functie elders' geschreven. Verder staan er teksten als "linkse partijen houden elkaar niet echt vast" en "onduidelijke thema's, nationaal herstelplan".

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Geen quarantaine

Vanochtend werd na een test duidelijk dat de vicepremier besmet geraakt is met het coronavirus. Tot de test bevond ze zich nog in het gebouw van de Tweede Kamer, maar daar is ze vlak voor een geplande afspraak met Rutte en Kaag vertrokken.

Minister Ollongren bevond zich tijdens de ministerraad van afgelopen vrijdag in dezelfde ruimte als staatssecretaris Mona Keijzer, die besmet was met het coronavirus. Achteraf vond de minister het onnodig om in quarantaine te gaan. In plaats daarvan ging ze op bezoek bij fractievoorzitters van de verschillende partijen.

Of de gesprekken op een andere manier voortgezet worden of verplaatst worden, is op dit moment nog onbekend.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws